Dzień wesela jest jednym z najważniejszych w życiu i powinno być przygotowane wyjątkowo starannie.
Dobra zabawa w parze w pysznym jedzeniem i sprawną obsługą to przepis na sukces.
Proponujemy różnorodne menu od klasycznego po unowocześnione.
Rosół z makaronem z kluseczkami wątrobowymi |
Kotlet schabowy Pieczeń z karczku w sosie własnym Filet w płatkach kukurydzianych Devolay z serem i szynką Udka nadziewane pieczarkami Dramstik pieczony |
Ziemniaki puree Knedla |
Kapusta czerwona gotowana Marchew z brzoskwinią Surówka ze szpinaku i jabłka |
Tort weselny, ciasta, owoce, kawa, herbata |
Zimna płyta serwowana na półmiskach: domowe wędzonki, sery klagane, tymbaliki, roladki serowe, nuggetsy, rolmopsy, pomidor z mozzarellą, śledź w śmietanie, pieczywo |
Sałatka jarzynowa, Sałatka z brokuła i kalafiora, Sałatka grecka |
Ciepła kolacja: Kita wędzona z kiszona kapustą, ziemniaki opiekane |
Druga ciepła kolacja: Szaszłyk wieprzowy i warzywny, Ryż na ostro |
Barszcz z mięsnym pasztecikiem |
Rosół z makaronem z kluseczkami drobiowymi |
Filet nadziewany szpinakiem i serem feta Rolady z karczku z sosem Eskalopki z indyka Kotlety z udka Schab przeplatany z boczkiem i cebulą Dramstik nadziewany porem i słonecznikiem |
Ziemniaki puree Ziemniaki opiekane Kluski śląskie |
Surówka z czerwonej kapusty Surówka z selera z orzechami Sałatka z białej kapusty Kapusta pekińska z dodatkami |
Tort weselny, ciasta,owoce, kawa, herbata |
Zimna płyta w postaci „szwedzkiego stołu”: mięsa pieczyste, sery wędzone, ser żółty, galaretka wieprzowa, rolada szpinakowa z warzywami, rolada marchewkowa z salami, rolada buraczana z chrzanem, pasztet pieczony, rolmopsy, śledź w oleju, koreczki z roladkami serowymi, sos tatarski z jajkiem, pomidor z mozzarellą z sosem bazyliowym, pieczywo, bagietki czosnkowe |
Sałatka z selera naciowego i kalafiora ze słonecznikiem Sałatka gyros z makaronem Sałatka myśliwska |
Ciepła kolacja: Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym Żeberka w sosie BBQ Ziemniaki opiekane Marchew z pomarańczą Buraczki |
Druga ciepła kolacja: Sztuka mięsa gotowana Schab po sztygarsku w sosie własnym Knedla Trio z ogórka |
Żurek z jakiem Pieczywo |
Rosół makaronem z kluseczkami drobiowymi |
Filet nadziewany suszonymi pomidorami i mozzarellą Schab saute z ananasem i żurawiną zapiekany z serem Schab panierowany z kością Pierś z kaczki z boczkiem Rolady wołowe z sosem Ser pleśniowy panierowany Szaszłyki warzywne |
Ziemniaki puree Ziemniaki opiekane Kluski śląskie |
Surówka z białej kapusty z oranżadą Sałatka z czerwonej kapusty Marchewka z jabłkiem Sałatka jarzynowa Warzywa gotowane na parze |
Tort weselny ciasta, ciasteczka, owoce jabłka zapiekane z żurawiną kawa, herbata |
Zimna płyta w postaci „szwedzkiego stołu”: mięsa pieczyste, boczek rolowany, pasztet pieczony, carpaccio z cielęciny, rolada serowa z pieczarkami, galaretki wieprzowe i drobiowe, szynka nadziewana w galarecie, ryba w galarecie, sery wędzone i domowe, ser żółty, ser pleśniowy, pizza margarita, słone paluszki z kruchego ciasta, śledź w wielu odsłonach, pomidor z mozzarellą z pesto, tortilla nadziewana, domowy smalec z kiszonym ogórkiem, panierowane jajka z nadzieniem, kurczak w marynacie |
Sałatka grecka Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej Sałatka śledziowa |
Pączki z dowolnym nadzieniem |
Ciepła kolacja: Pieczone udka z kaczki w jabłkach Ryba panierowana Sakiewki wieprzowe nadziewane, duffinki, ziemniaki z boczkiem Tradycyjne buraczki Surówka z kiszonej kapusty |
Druga ciepła kolacja: Nuggetsy drobiowe Wołowina na dziko Ziemniaki opiekane, frytki Sałatka z białej kapusty |
Barszcz z mięsnym pasztecikiem, Żurek z jajkiem, pieczywo |